Second Opinion; Fiscaal juridische check van uw bedrijf

Ik spreek regelmatig ondernemers en vraag dan of hun fiscaal juridische positie optimaal is.

Het antwoord is dan meestal: “Dat laat ik aan mijn accountant over” en; “ik denk daar niet veel over na.” Meestal zijn deze ondernemers ook dik tevreden over hun accountant of boekhouder. Hartstikke goed natuurlijk.

De accountants of boekhouders doen ook hun stinkende best voor hun klanten. Ze halen er uit wat er in zit, naar hun beste kennis, inzicht en vermogen. Maar, dat kent zijn grenzen.

“Twee weten meer dan een”.

Ik kan u uit ervaring vertellen dat dit daadwerkelijk zo is.

Het was en is voor mij een uitdaging om voor en met ondernemers jaarrekeningen, aangiftes en de rechtsvorm te beoordelen op zaken die nog beter kunnen. Enerzijds risico’s minimaliseren en anderzijds kansen benutten.

In de 30 jaar dat ik naast de accountant of boekhouder meekijk is het niet voorgekomen dat alles 100% geregeld was. Niet 1 keer heb ik kunnen concluderen; hier valt echt niets meer te halen.

Mijn aanbod aan u:

We spreken een dagdeel af: ochtend, middag of avond.

  • Wij spreken elkaar 1 uur over uw verdienmodel, organisatie van uw bedrijf en financieel beheer (u zet uw telefoon dan uit).
  • Daarna bestudeer ik 1-1,5 uur uw laatste jaarrekening, aangiftes inclusief privé aangiftes.(uw telefoon kan weer aan)
  • Vervolgens spreken we elkaar weer 1 uur, waarbij ik vooral vragen stel.
  • Daarna maak ik een lijstje van zaken die aandacht behoeven of beter kunnen. Hiermee kunt u naar uw accountant of boekhouder.

Uw investering € 500,- excl BTW

En mocht u dan de eerste in mijn loopbaan zijn, waar echt niets meer te verbeteren is; krijgt u van mij geen factuur.